Logo

Çikolatalı ve Frenk Üzümlü Turta


3 yıl önce
1.255 kez görüntülendi

Reklamlar

Çikolatalı ve Frenk Üzümlü Turta 

Malzemeleri: 

- 115 gram tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış
- 115 gram su bardağı esmer şeker
- 2 adet yumurta
- 2/3 su bardağı ekşi krema
- 1 ve 1/3 su bardağı kek unu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 su bardağı kakao
- 3/1 su bardağı saplı frenk üzümü, ayrıca 1 su bardağı frenküzümü salkımı

Krema için:
- 150 gram sade çikolata
- 3 yemek kaşığı hazır frenküzümü jölesi
- 2 yemek kaşığı rom
- 120 ml.su bardağı ağır krema

frenk uzumlu turta

Yapılışı: 1. Fırını 180°C’de ısıtın. 1,2 litre kapasiteli ortası delik kek kalıbını yağlayın ve hafifçe un serpiştirin. Tereyağı ve şekeri bir kapta rengi değişip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları ve ekşi kremayı ekleyip iyice karıştırın.

2. Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu ayrı bir kaba eleyip yumurtalı karışıma ilave edin. Malzemeleri birbirine yedirene kadar çırpın. Saplı frenküzümlerini ekleyip çırpın. Hamuru kek kalıbına döküp yayın. Sıcak fırında 35-45 dakika ya da iyice kabarıp sertleşene kadar pişirin. Ilınınca tel ızgara üzerine alıp soğumaya bırakın.

turta yapılışı turta yapılışı2 turta 3

3. Krema için, çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaseye alın. Frenküzümü jölesi ve rom ekleyip çikolatayı benmari usulü eritin. Ateşten alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Kremayı azar azar yedirerek ekleyin.

4. Keki servis tabağına alın. Kremayı kekin üzerine eşit şekilde sürüp yayın, kenarlarda dalgalanmalar oluşturun. Frenküzümü salkımlarıyla süsleyip servis yapın.

Not: Eğer varsa dekoratif amaçlı bir gugelhupf kek kalıbı kullanabilirsiniz. Kalıba un ve kakaoyu karıştırıp serpiştirin.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri