Logo

Çiroz Salatası


2 yıl önce
874 kez görüntülendi

Reklamlar

Çiroz Salatası

Akdeniz ve Ege uskumrularının lezzeti İstanbul uskumrularının lezzeti ile boy ölçüşemez. Suyundan mıdır nedir bilinmez ama sonbahar uskumru yeme mevsimidir. Besili olurlar. İlkbaharda yumurtalarını döktükleri için de zayıflarlar

Malzemeleri:

6 adet uskumru çirozu

1 su bardağı sirke

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 demet dereotu

15-20 adet siyah zeytin

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Tuz

çiroz salatası
Yapılışı:

1. Çirozları düz bir zemine koyun. Havan eli ile dövün, kılçıklarını kırın.
2. Dövülmüş çirozları ocak üstü alevde çevirerek üstleri hafif siyahlaşıncaya kadar közleyin.
3. Közlenmiş balıkların üzerlerini temiz bir bez ile iyice temizleyin. Etlerini kılçıklarından ayırın. Çukur bir kaba koyun. Kafa ve kuyrukları atın.
4. Bir bardak sirkeyi iki bardak su ile karıştırın. İçine tuz da katarak kaynatın. Sıcak suyu çiroz etlerinin üzerine dökün. Kapak örtün. Yaklaşık 40-50 dakika bekletin.
5. Sirkeli suda beklemiş çiroz etlerini alın. Kayık servis tabağına koyun. Üzerine zeytinyağı, kıyılmış dereotu gezdirin. İsterseniz tuz, bir kaşık sirke gezdirin. Zeytinleri koyun. Kırmızı pul biber serpin. Salatayı servis yapın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri