Logo

Çoban Kavurma


3 yıl önce
904 kez görüntülendi

Reklamlar

Çoban Kavurma

Malzemeleri:- 1 kilogram kuzu kuşbaşı ( sevmezseniz dana eti de kullanabilirsiniz )
- 20 adet arpacık soğan
- 3 adet domates
- 8 diş sarımsak
- 3 adet patates
- 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
- 2 su bardağı su
- Yeteri kadar tuz ve karabiber

 

Yapılışı: Bir tencereye kuş başı etlerimizi alalım ve suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim. Etler suyunu salınca arpacık soğanları, sarımsakları da ekleyelim. Etler suyunu çekince içerisine ay çiçek yağını, küp küp doğradığımız  domatesleri ekleyelim. Bu arada patatesleri de küp küp doğrayarak su dolu bir kapta bekletelim. Tuz, karabiber ilave ederek 5 dakika kadar pişirelim.

çoban kavurma

Daha sonra küp küp doğradığımız patatesleri ekleyelim. Üzerine 2 su bardağı su ekleyelim ve orta ateşte pişirelim. Etlerimiz yumuşayınca
servis tabaklarına alalım ve üzerine dereotu, maydanoz serperek süsleyelim. İsterseniz yanında patates püresi yaparak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Not: Kuzu eti daha yumuşak olur fakat sevmeyenler dana eti kullanabilir. Bonfilelik et kullanırsanız pamuk gibi olur. Çoban Kavurma ailece sevdiğimiz lezzetli bir tariftir tavsiye ederiz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri