Logo

Çörek Otlu Misket Kurabiye Tarifi


11 ay önce
461 kez görüntülendi

Reklamlar

Çörek Otlu Misket Kurabiye Tarifi

Aynı pastane kurabiyesi tadında, kıyır kıyır ve çok lezzetli bir kurabiye tarifimiz var. Çayın yanına çok yakışıyor. Tadan herkes hazır mı diye soruyor. Üstelik yapılışı da çok pratik. Çörek otu çok güzel tat katıyor. Mutlaka denemenizi öneriyorum.

MALZEMELERİ:
Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta (beyazı içine,sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı çörek otu
2 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı toz şeker
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3 bardak un (kontrollü konacak)
ÜZERİNE:
Ayırdığımız yumurta sarısı
corekotlu misket kurabiye
YAPILIŞI:
Yumurtamızın beyazını karıştırma kabına alıyoruz. İçine oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarini ilave edip, karıştırıyoruz.

Ardından sıvı yağ ve sirkeyi de katıp, karıştırmaya devam ediyoruz.

Çörek otu, tuz, kabartma tozu, şekeri de katıp, karıştırıyoruz.

Unu azar azar ekleyerek, yoğurmaya başlıyoruz. Ele yapışmayan, yumuşak, kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar un ekleyip, yoğurmaya devam ediyoruz.

Hamurumuz hazır olduktan sonra küçük parçalar koparıyoruz ve elimizde yuvarlayıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.

Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısından sürüyoruz. Fırını 180 derecede ısıtıyoruz ve kurabiyelerimizi içine atıyoruz. Kontrollü olarak üzerleri kızarana kadar pişirip, fırından alıyoruz.

Ilındıktan sonra servis tabağına alıp, servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri