Logo

Çulluk Yemeği


3 yıl önce
2.321 kez görüntülendi

Reklamlar

Çulluk Yemeği
Malzemeleri:
2 adet çulluk
1 çay bardağı kırmızı şarap
2 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı un
1 küçük kuru soğan (ince kıyılmış)
2 domates (rendelenmiş)
3 defne yaprağı
1 çorba kaşığı yağ

Karabiber taneleri
İsteğe göre tuz
1 çay kaşığı muskat
Kızarmış ekmek dilimleri

çulluk tarifi

Yapılışı:
Çullukların tüylerini ateşten geçirip yıkadıktan sonra ciğerlerini bir tabakta koruruz. Çullukları yağda sote ederiz. Pembeleşince yarım bardak şarapla söndürürüz. Küçük bir kapta 1 kaşık yağ ile unu ateşte hafifçe kavurup yarım bardak su ilave eder, bir iki taşım kaynatır, tenceredeki çullukların üstüne dökeriz. Defne yapraklarını, karabiber tanelerini, rendelenmiş domatesi, tuzu ve yarım bardak sıcak suyu ilave ederek çullukları orta ateşte pişiririz.
Küçük bir kapta soğanı yağda kavururuz. İnce kıyılmış ciğerleri, tuz, karabiber, muskat ve yarım çay bardağı şarabı ilave ederek pişiririz. Ciğerleri tahta kaşıkla ezip kızarttığımız ekmek dilimlerinin üstünü ciğer salçasıyla örterek çulluklarla birlikte servis ederiz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri