Logo

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi


2 yıl önce
929 kez görüntülendi

Reklamlar

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi
Damla çikolatası her türlü hamur işine yakışıyor… Özellikle de kek ve kurabiyelere. Bizim evde de favori olan bu kurabiyenin yapılışı oldukça pratik. Ben sık sık yapıp, mutfağımda bulunduruyorum. Çocuklar da zevkle yiyorlar. Ayrıca çayın yanına yapılabilecek, ağızda dağılan bir kurabiye… Denemenizi tavsiye ediyorum. Afiyetle yemeniz dileğiyle…
MALZEMELERİ:
Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
3 kahve fincanı pudra şekeri
1 kabartma tozu
Alabildiğince un
ÜZERİNE:
Damla çikolata
damla cikolatali kurabiye
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında yumuşattığımız margarinimizi karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine pudra şekerini koyarak ezerek yoğuruyoruz. Yumurtamızı ekliyoruz. Sıvı yağı da katıp, yoğurmaya devam ediyoruz. Kabartma tozunu ekliyoruz. Daha sonra azar azar un ilave ederek, kulak memesi, kıvamında yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamur yumuşak olacak ama ele yapışmayacak… Hazırladığımız hamurdan parçalar koparıyoruz ve elimizle yuvarlayarak yassılaştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz. Üzerlerine damla çikolata bastırıyoruz. 180 derecelik fırına atıyoruz. Çok kızarmayacak… Yaklaşık 15-20 dakikada pişiyor. Ama her fırın farklı pişirdiği için kontrollü pişirmekte fayda var.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri