Logo

Dere Otlu Poğaça Tarifi


3 yıl önce
2.301 kez görüntülendi

Reklamlar

Dere Otlu Poğaça Tarifi
Dereotu gerçekten hamur işlerine çok yakışıyor. Özellikle de poğaçaya… Ben daha yeni yapmaya başladım. Ailem ve misafirlerim çok sevdiler. Artık evde sık sık isteniyor. Aslında çok da zor değil. Klasik poğaça tarifinin hamuruna dere otu katıyorsun enfes bir tat çıkıyor ortaya. Siz de en kısa zamanda yapın ve sevdiklerinize sunun. Emin olun hepsi çok beğenecekler…
MALZEMELERİ:
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
3 su bardağı un
Beyaz peynir
Yarım demet dereotu
l adet yumurta sarısı (üzeri için)
dereotlu pogaca
YAPILIŞI:
Tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, incecik kıyılmış dereotu, yumurta akı bir kapta elle karıştırılır. Un, kabartma tozu ve karbonat birlikte elenerek ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur. Ele yapışırsa birkaç kaşık daha un eklenebilir. Oda ısısında üzeri örtülerek 10 dakika dinlendirilir.
Hazırlanan hamurdan, cevizden büyük bezeler alınır. Avucumuzun içinde açılır içlerine peynir ilave edilip bir kenarı diğer kenarının üzerine kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir ve servise hazır hale getirilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri