Logo

Ekşili Köfte Tarifi


9 ay önce
497 kez görüntülendi

Reklamlar

Ekşili Köfte Tarifi

Bu köftenin yeri ayrıdır. Hem çorba olarak tüketilir, hem de yemek olarak… Oldukça besleyici ve de doyurucu bir yemek diyebilirim. Köftesi içinde, sebzeleri içinde, baharatları içinde, pirinci, bulguru içinde… E daha ne olsun :) . O zaman buyurun tarifimize…

MALZEMELERİ:
300 gr. dana kıyma
1 tane soğan
1 tane havuç
1 tane patates
Tuz
Sıvı yağ
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu
2 çorba kaşığı köftelik bulgur
1 çorba kaşığı kırık pirinç
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kuru nane
1,5 çorba kaşığı un
1 lt. su
Biraz limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
eksili kofte
YAPILIŞI:
Soğanımızı soyuyoruz ve çok küçük olarak doğruyoruz. Neredeyse rendeya yakın olsun.

Kıyamızı karıştırma kabına alıyoruz. Doğradığımız soğanın yarısını ilave ediyoruz. Ardından tuz, karabiber, kırmızı biber ve naneyi de katıp, karıştırıyoruz. Pirinç ve bulgurumuzu ayrı ayrı süzgeçte yıkıyoruz ve kıymalı harcın içine ekliyoruz. İyice yoğuruyoruz. Tüm malzemeler birbirine girsin. Ardından harcımızdan küçük parçalar alıp, top köftelerimizi yapıyoruz. Bir tepsiye un koyuyoruz ve yaptığımız köfteleri buraya atıyoruz. Tepsiyi sallayarak, köftelerin iyice unlanmasını sağlıyoruz.

Bu arada patates ve havucumuzu soyup, küçük küçük doğruyoruz.

Tenceremize sıvı yağı koyuyoruz. Kalan soğanımızı atıp, karıştırarak kavuruyoruz. Biraz sonra havuç ve patatesi de ilave edip, kavurmaya devam ediyoruz.

Hepsi kavrulduktan sonra suyumuzu tencereye ekliyoruz. Limon kabuğu rendesi kullanıyorsak ilave ediyoruz. Tuzunu ayarlıyoruz.

Havuçlar ve patatesler biraz piştikten sonra unladığımız köftelerimizi hafif silkeleyip, tencereye ilave ediyoruz. Suyu az gelirse biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.

Terbiyesi için yumurta sarısını bir kaseye koyuyoruz. İçine limon suyunu ilave edip, bir güzel çırpıyoruz. Kaynayan köftemizin suyundan bir kepçe alıp, bu karışıma yavaş yavaş eklerken, aynı zamanda hızlı hızlı karıştırıyoruz.

Terbiyemiz ılındıktan sonra kaynamakta olan tencereye yavaş yavaş ilave ederken, bu seferde burayı hızlı hılzı karıştırıyoruz.

Bu şekilde de köfte ve sebzelerimiz iyice pişene kadar kontrollü olarak pişiriyoruz ve altını kapatıyoruz.

Daha sonra sıcak olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri