Logo

Elma Tatlısı Tarifi


2 yıl önce
1.073 kez görüntülendi

Reklamlar

Elma Tatlısı Tarifi
Evde ağır yediğiniz bir yemekten sonra canınız tatlı çekti. Hem hafif hem de pratik bir tatlı arıyorsanız tam sizlere göre bir tarifim var. Çok lezzetli bir tatlı. Ayva tatlısı olduğunu biliyordum fakat elmadan yapmayı hiç denememiştim. Bu tarifi bulduğumda çok hoşuma gitti ve hemen denedim. Çok da beğenildi. Artık sık sık yapıyorum.
MALZEMELERİ:
4 adet elma

2 tatlı kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tarçın

2 yemek kaşığı badem

2 yemek kaşığı süzme bal

2 yemek kaşığı kuru üzüm

1/2 limon

2-3 karanfil

üstüne kaymak
elma tatlisi
YAPILIŞI:
Elmalar soyulur, çekirdekleri oyacak ile çıkartılır. Üzerine limon suyu sürülür. Tereyağı eritilir. İçine karanfil atılır. Limon sürülmüş elmaların üzerine bir fırça ile sürülür. Bal bir kaba koyulur, içine; tarçın, üzüm, soyulmuş bademler katılır. Elmaların içine doldurulur. Fırın kabına dizilir. Üzerine yağlı kağıt serilir. 175 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir. Elmaların kızarması isteniyorsa yağlı kağıt çıkarılır. 10-15 dakika daha kızartılır. Fırından çıkartılarak soğutulur. Üstüne kaymak konularak servis edilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri