Logo

Elmas Kurabiye Tarifi


10 ay önce
459 kez görüntülendi

Reklamlar

Elmas Kurabiye Tarifi

Görüntüsü çok güzel, oldukça da lezzetli bir kurabiye tarifi var sırada… Özellikle çocuklar bayılacak diye düşünüyorum. Çayın yanına çok yakışıyor. Sunumu çok güzel oluyor. Üzerine sabah kahvaltıda tükettiğiniz çikolatlar (nutella, sarelle gibi…) da olur. Çikolata sosu da olur.

MALZEMELERİ:
Yarım paket oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 tane yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 vanilya
1 kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
3,5 bardak un
BULAMAK İÇİN:
Toz şeker
ÜZERİNE:
Nutella, sarelle veya hazır çikolata sosu
elmas kurabiye
YAPILIŞI:
Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarini karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine pudra şekerini ilave ediyoruz ve eze eze karıştırıyoruz.

Yumurtayı ilave ederek, karıştırmaya devam ediyoruz.

Daha sonra kakao ve vanilyayı ekliyoruz.

Kabartma tozunu kattıktan sonra azar azar un ekleyerek, yoğurmaya başlıyoruz. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur olana kadar un ekleyip, yoğurmaya devam ediyoruz.

Hamurumuz hazır olduktan sonra ceviz kadar parçalar alıyoruz ve elimizde yuvarlayıp yassı kurabiyelerimizi yapıyoruz. Üst kısımlarını toz şekere bulayıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.

Tam ortalarına parmağımız ile bastırıp, çukur yapıyoruz.

Fırını 160 derecede ısıtıyoruz. Kurabiyelerimizi atıyoruz ve kontrollü olarak 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.

Kurabiyelerimizi fırından aldıktan sonra soğumalarını bekliyoruz. Ardından ortadaki çukurlara çikolatamızdan koyup, servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri