Logo

Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi


1 yıl önce
1.771 kez görüntülendi

Reklamlar

Etimekli Tavuk Göğsü Tarifi
Etimek tatlısını genellikle muhallebili ve kremşantili yaparız. Fakat benim yeni öğrendiğim bu tarif, gerçekten de çok güzel. Klasik yalancı tavuk göğsü tatlısının etimek ile buluşmasıyla oluşuyor ve çok lezzetli oluyor. Yapılışı oldukça pratik… Canınız tatlı çektiğinde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Ayrıca yemekli misafir için de uyabilecek bir tatlı. Bence bir an önce deneyin.
MALZEMELERİ:
1 paket tuzsuz etimek
1 bardak un
1 bardak şeker
5 bardak süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
ŞERBETİ:
2 bardak su
1 bardak şeker
etimekli tavukgogsu
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alıyoruz. Sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz ve ılınması için kenara alıyoruz.

Ilındıktan sonra büyük bir borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine gezdirerek döküyoruz.

Gelelim tavuk göğsüne, tencereye süt, şeker ve unu alıyoruz. Ocağımızı açıyoruz. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Göz göz olduktan sonra altını iyice kısıyoruz ve birkaç dakika daha kaynatıp, altını kapatıyoruz.

Daha sonra margarin ve vanilyasını ilave edip, mikserle birkaç dakika çırpıyoruz. Hazırladığımız tavuk göğsünü etimeklerimizin üzerine döküp, bir güzel yayıyoruz.

Daha sonra buzdolabında iyice soğutup, dilimleyerek servise sunuyoruz. Üzerine, tarçın, çekilmiş fıstık,badem veya fındıkla süsleyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri