Logo

Etli Kereviz Tarifi


2 yıl önce
1.065 kez görüntülendi

Reklamlar

Etli Kereviz Tarifi
Kerevizin bol olduğu şu mevsimde bir kereviz yemeği vermeden geçmek istemedim. Kereviz ete çok yakışıyor. Çoğu kişi tadını pek sevmese de bence çok da faydalı bir sebze… Ayrıca yine etli olarak salça koymadan limon, yumurta sarısı ile terbiye yapılarak da çok lezzetli oluyor. Ayrıca kerevizin beyaz kalması için yani kararmaması için sirkeli suda bekletmeniz yeterli olacaktır.
MALZEMELERİ:
1 kg. kereviz
300 gr. dana eti (kuşbaşı)
1 tane büyük boy soğan
Sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Su
etli kereviz
YAPILIŞI:
Kerevizlerimizin yapraklarını kesiyoruz. Ama atmıyoruz. Onların temzilenmesi için sirkeli suda bekletiyoruz. Kerevizimin kök kısmını soyuyoruz ve doğruyoruz. Bunları da sirkeli suda bekletiyoruz. Soğanımızı yemeklik doğruyoruz. Tencerenin içine yağımızı koyuyoruz ve et ve soğanımızı atıp, kavurmaya başlıyoruz. Et suyunu salıp, tekrar çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra salçayı ilave ediyoruz ve bu şekilde de kavuruyoruz. En son olarak su ilave ediyoruz ve etler pişene kadar kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Başka bir tencereye su koyuyoruz ve içine doğradığımız kerevizleri atıp, haşlıyoruz. Çok fazla yumuşatmamaya dikkat ediyoruz. Haşlama işlemi bittikten süzgeç ile alıp, pişen etlerin yanına atıyoruz. Tuzunu ve karabiberini ekliyoruz. Suyu azalmışsa çok az daha sıcak su ilave ediyoruz ve kerevizlerimiz güzelce pişene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Bu arada kereviz yapraklarımızın bir kısmını doğruyoruz ve yemeğimizin pişmesine beş dakika kala tencereye atıyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri