Logo

Etli Kuru Bamya


3 yıl önce
7.954 kez görüntülendi

Reklamlar

Etli Kuru Bamya

Bu tarifle ister taze isterseniz kuru bamya yapabilirsiniz. Salça yerine domates kullanırsanız daha lezzetli olacaktır. Özellikle yaz aylarında salça kullanmamaya özen göstermenizi tavsiye ederim.

Malzemeleri:
1 dizi kuru bamya
1/2 kilogram kuşbaşı et
1 adet küp doğranmış soğan
1 adet limonun suyu
Salça
Zeytinyağı
Tuz

etli kuru bamya

Yapılışı: Bamyalar haşlanır, suyu süzülür. Et bir tencere içerisinde kavrulur. Üzerine soğan eklenip pembeleşene kadar çevrilir. Daha sonra salça ilave edilip karıştırılır. Üstüne bir su bardağı kaynar su dökülüp yarım saat pişirilir. Daha sonra bamyalar eklenip, pişene kadar orta ateşte tutulur. Piştikten sonra limon suyu ile tuz ilave edilerek on dakika daha kaynatılır. Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun.

 

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri