Logo

Etli Taze Fasulye Tarifi


1 yıl önce
559 kez görüntülendi

Reklamlar

Etli Taze Fasulye Tarifi

Fasulyeler tezgahlarda bitmeden güzel bir fasulye yemeği vermeden geçmek istemedim. Bu sefer etlisinin tarifini veriyorum. Çok doyurucu ve de çok lezzetli oluyor. Yanına pirinç pilavı ve cacık çok yakışıyor. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.

MALZEMELERİ:
350 gr. dana kuşbaşı et
750 gr. taze fasulye
1 tane soğan
2 tane büyük boy domates
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Su
etli taze fasulye
YAPILIŞI:
Etiniz sertse önden biraz haşlayabilirsiniz.

Taze fasulyeleri ayıklıyoruz. Ardından istediğimiz boyutta doğruyoruz. Soğanımızı soyup yemeklik doğruyoruz. Domateslerimizi de soyuyoruz ve küçük küpler halinde doğruyoruz.

Tencereye sıvı yağı koyuyoruz. Ardından etlerimizi atıyoruz ve kavuruyoruz. Daha sonra soğanımızı da ilave edip, kavurmaya devam ediyoruz.

Salçamızı ilave ediyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Üzerine yaklaşık bir büyük çay bardağı sıcak su ekliyoruz.

Taze fasulyelerimizi de katıyoruz. Onun da üzerine doğradığımız domatesleri yayıyoruz.

Tuz ve karabiberini ayarlıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıyoruz. Fasulye ve etlerimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz.

Gerekirse sıcak su ilavesi yapabilirsiniz. Piştikten sonra biraz dinlendiriyoruz ve sıcak olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri