Logo

Etli Yaprak Sarması Tarifi


2 yıl önce
953 kez görüntülendi

Reklamlar

Etli Yaprak Sarması Tarifi
Kim ne derse desin, sarmaların arasında üzerine sarımsaklı yoğurt konulmuş etli yaprak sarmasının tadı başkadır. Bizim ailede zeytinyağlısının çok sevildiği gibi kıymalısı da çok sevilerek yenir. Çocuklar bayılır. Misafirler de çok severek yerler. Yapımı biraz meşakatli ama yendiğinde bütün yorgunluğunuzu unutturur. Yaprağınız da taze ve damarsız ise tadına doyum olmaz.
MALZEMELERİ:
500 g yaprak
500 g yağlı kıyma
300 g pirinç
3 adet ince kıyılmış kuru soğan
5-6 diş ince kıyılmış sarımsak
3 yemek kaşığı karışık salça (domates ve biber)
1 tutam kurutulmuş ya da taze gül yaprakları 500 g taze baş sarımsak
250 g yeşil erik
2 yemek kaşığı sadeyağ Karabiber, tuz
etli yaprak sarmasi
YAPILIŞI:
Yaprakların kökleri ayıklanır, destelenir ve sıcak suda 5 dakika haşlanır.
Bu arada bir kapta kıyma, pirinç, soğan, sarımsak, salça, gül yaprakları, karabiber ve tuz 1 çay bardağı suyla harmanlanarak 5 dakika yoğrulur.
Yaprakların uçları kapalı, damarları içe gelecek şekilde sarılır ve tencereye dizilir. Üzerine baş sarımsak ve erikler dizilerek tuz eklenir. Daha sonra üzerine bir tabak kapatılarak 2 bardak sıcak suyla kısık ateşte 35 dakika pişmeye bırakılır. Pişince kalan suyu varsa süzülür. Üzerine 2 yemek kaşığı sadeyağ kızdırılır ve servis yapılır.
Salamura yaprak kullanılıyorsa, aynı biçimde hazırlanır. Ancak önce yapraklar kayrıattlıp yıkanarak fazla tuzu alınır, yeşil erik, taze sarımsak ve gül yaprakları kullanılmaz. Dolmaların üzerine sadeyağ yerine limon suyu gezdirilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri