Logo

Evde Erişte Yapımı


3 yıl önce
1.156 kez görüntülendi

Reklamlar

Evde Erişte Yapımı

Bol kaynamış suya, kaç kişilik yapacağınıza göre 1-2 avuç erişte bir çorba kaşığı tuzla beraber atılır. Yarı pişmiş vaziyette iken 1 kase pirinç ilave edilir. Piştikten sonra kevgir süzgeç ile süzülerek sahanlara veya leğenlerin içine konur. Eritilmiş kızgın tuzlu yağ üzerine dökülerek karıştırılır. Buna erişte pilavı denmektedir.

eriste-nasil-yapilir

Kavrulmuş erişteden de aynı pilav yapılır. Kavrulmuş erişte pilavı namı ile anılır. Kavrulmuş erişte kaynamış suya kıyma ile birlikte atılır, sonra kavrulmuş erişte biraz pişmek üzere iken 1 kase bulgur veya pirinç ilave edilir. Piştikte süzülmeyip kısa tiritli olarak üzerine eritilmiş kızgın tuzlu yağ dökülerek yenir. Buna da sulu erişte pilavı denir. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri