Logo

Fajita Tarifi


3 yıl önce
879 kez görüntülendi

Reklamlar

Fajita Tarifi
Fajitayı genellikle dışarıda yemeyi tercih ediyordum. Zira yapımının zor olduğunu zannederdim. Bir gün yapmayı denemek istedim. Ve bu tarifle karşılaştım. Hiç de zor değilmiş. Ailece bayılarak yedik. Hatta yakın aile dostlarımız için de bazen özellikle hazırlayıp, çağırıyorum. Herkes çok beğeniyor. Siz de deneyin. İnanın yaparken hiç zorlanmayacaksınız. Bazen de kırmızı et yerine tavuk eti kullanıyorum. Onunla da çok lezzetli oluyor.
MALZEMELERİ:
500 Gr. Dana Biftek
2 Adet Renkli Dolmalık Biber (Sarı, Yeşil)
1 İki Adet Etli Kırmızıbiber
2 Adet Orta Boy Soğan Maydanoz
Taze Soğan Sıvıyağ
3 Diş Sarımsak (Ya Da Sarımsak Tozu) Kırmızı Pul Biber
Kekik
Tortilla Ya Da Lavaş Ekmeği
fajita
YAPILIŞI:
Aldığınız dana biftekleri kasapta incelttirin. İncelttirdiğiniz biftekleri julyen usulü yani 1′er parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın. Sarımsakları soyun ve ince ince kıyın Doğradığınız etlen geniş bir kaba alın, kıydığınız sarımsağı, tüm baharatları ve 1 çay bardağı sıvı yağı ekleyerek 10-15 dakika dinlendirin. Biberlerin çekirdeklerini çıkartın ve kuru soğanlarla birlikte doğrayın. Geniş bir tavaya yarım çay bardağı sıvı yağ koyun, biberleri ve soğanları soteleyin. Sebzeler tam pişmeden hafif diriyken içme etleri atım. İyice pişene kadar tahta kaşık yardımı ile kavurun. Taze soğanı ve maydanozu ince ince kıyın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri