Logo

Fasulye Piyazı Tarifi


2 yıl önce
1.013 kez görüntülendi

Reklamlar

Fasulye Piyazı Tarifi
Bu salatayı sık sık yapıyorum. Özellikle et yemeklerinin ve köftenin yanına çok yakışıyor. Özellikle köfte yaptığımda ailem masada mutlaka arıyor. Hem sağlıklı, hem de doyurucu bir salata bu… Yemeğe misafirim varsa da mutlaka masamda bulunduruyorum. Sizlerin de beğeneceğini umarak paylaşmak istedim.
MALZEMELERİ:
2 su bardağı kuru fasulye
2 tane kuru soğan
1 veya 2 tane yumurta
2 tane domates
10 tane siyah zeytin
Yarım demet maydanoz
1 tane limon suyu
Zeytinyağı
Tuz
Kırmızı toz biber
fasulye piyazi
YAPILIŞI:
Öncelikle fasulyelerimizi bir gece önceden bol suda ıslatmayı unutmuyoruz. Ertesi gün ıslattığımız fasulyelerimizi haşlamak üzere tencereye koyuyoruz ve su ekleyip, haşlanmaları için bırakıyoruz. Oluşan köpükleri arada bir almayı ihmal etmiyoruz. Soğanlarımızı piyazlık doğruyoruz. Maydanozumuzu güzelce yıkayıp, incecik kıyıyoruz. Domateslerimizin kabukları ince ise kabuklarıyla, kabuklar kalın ise soyarak küp küp doğruyoruz. Fasulyelerimiz haşlandıktan sonra soğuk sudan geçiriyoruz. Bir kaba koyuyoruz. Ardından tüm doğradığımız malzemeleri üzerine koyup, harmanlıyoruz. Zeytinyağı ve limon suyunu ekliyoruz. Tuzunu da katıp, tekrardan karıştırıyoruz. Bu arada yumurtalarımızı haşlıyoruz. Salatamızı servis tabağına alıyoruz. Ardından haşlayıp, doğradığımız yumurtalarımızı üzerine diziyoruz. Siyah zeytin ile süsleyip, servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri