Logo

Fava Tarifi


1 yıl önce
514 kez görüntülendi

Reklamlar

Fava Tarifi

Ne zamandır şöyle güzel ve lezzetli bir meze tarifi vermediğimi fark ettim ve hemen vermeye karar verdim. Bu gün benim de humustan sonra en sevdiğim meze olan favanın tarifini veriyorum. Çok lezzetli oluyor. Ekmekle beraber yalnız başına yediğim bile oluyor. Tabi ki bakla severlerin çok hoşuna gidecek. Şimdi buyurun tarifimize…

MALZEMELERİ:
2 bardak kuru Bakla
1 tane havuç
1 tane soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım limon suyu
3 bardak sıcak su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
ÜZERİNE:
Dereotu
Zeytinyağı
İsteğe bağlı kırmızı toz biber
fava
YAPILIŞI:
Baklamızı düdüklü tencereye alıyoruz. Soğanımızı soyuyoruz ve ikiye bölüp, baklaların yanına ekliyoruz. Havucumuzu da soyup, ya bütün olarak ya da ikiye keserek, katıyoruz.

Sarımsaklarımızı soyuyoruz ve bütün olarak ilave ediyoruz. Tuz, toz şeker ve şekeri katıp, suyunu ilave ediyoruz.

Düdüklümüzün kapağını kapatıyoruz ve ocağa alıyoruz. Buhar çıkmaya başladıktan sonra kısık ateşte yirmi dakika daha pişirip, ocağı kapatıyoruz.

Kapağı açtıktan sonra suyunu kontrol ediyoruz. Dibinde iki veya üç kaşık kadar su kalmalı. Fazla su var ise kapağı açık olarak yüksek ateşte kaynatıyoruz.

Pişirme işlemi bittikten sonra limon suyunu ekliyoruz ve el blendırı ile bir güzel püre haline getiriyoruz.

Hazırladığımız favayı bir borcama döküp, bastırarak, düzleştiriyoruz. Bu şekilde oda sıcaklığında ılınmasını bekliyoruz.

Ilındıktan sonra buzdolabına kaldırıyoruz. Bir saat kadar buzdolabında beklettikten sonra dilimliyoruz. Üzerlerine ince kıyılmış dere otu serpiyoruz.

Zeytinyağı ve kullanıyorsak kırmızı toz biber de serpip, servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri