Logo

Feselli Yapılışı


3 yıl önce
2.366 kez görüntülendi

Reklamlar

Feselli Yapılışı
Malzemeleri:

4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı yaş maya
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı: Un bir kaba elenir. Ortasında havuz şeklinde bir çukur açılır. Diğer tarafta maya ılık suda eritilir.
Un havuzunun ortasına yumurtalar kırılır, mayalı su ilave edilerek açılacak kıvama gelene kadar yoğrulur.

feselli tarifi

Hamur yarım saat kadar ılık bir yerde üzeri ıslak bir bezle örtülerek dinlendirilir. Dinlenen hamur, orta kalınlıkta bir yufka olacak şekilde açılır. Ortasına yağ sürülür. Yeniden beze haline getirilir. Bu yağlı beze, yeniden açılır. Teflon tavada veya sacda pişirilir. Pişen hamurun içine şeker serpilerek yenebildiği gibi, yanında tulum peyniriyle de servis edilebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri