Logo

Firik Pilavı Tarifi


2 yıl önce
2.568 kez görüntülendi

Reklamlar

Firik Pilavı Tarifi
Bu pilav benim küçüklüğümde bayram günleri yapılırdı… Ben de çok severek yerdim. Çok sık olmasa da bende evimde yapıyorum. Özellikle misafirlerim varsa bu pilavı önlerine sunmak istiyorum. Firik nedir demeyin. Kolay bulabileceğiniz bir çeşit… O yüzden bulgur satan yerlerden kolaylıkla bulabilirsiniz. Afiyet olsun…
MALZEMELERİ:
500 gr. kuzu kuşbaşı
2 soğan
1 su bardağı firik
1 su bardağı pilavlık bulgur
3,5 su bardağı sıcak su
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı başlanmış nohut
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
firik pilavi
YAPILIŞI:
Kuşbaşı et tencereye koyulur, yarım yemek kaşığı tereyağında kavrulur, önce sulanır sonra suyunu çeker. Kavrulup soğan doğranıp eklenir ve kavurmaya devam edilir. Salça ve tuz eklenir, üzerine 3,5 su bardağı sıcak su eklenir. Etler yumuşayınca haşlanmış nohut firik ve bulgur katılır. Suyu azalmışsa ilave edilir, ayarlanır ve sonra pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir. Kalan 1 yemek kaşığı tereyağı kızartılır, üzerine karabiber ekilir, pilavın üzerine dökülür, kaşıkla yavaş yavaş karıştırılır.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri