Logo

Fırın Sütlaç Tarifi


1 yıl önce
741 kez görüntülendi

Reklamlar

Fırın Sütlaç Tarifi
Sütlaç Türkler için önemli bir tatlıdır. Kıvamında yapmak da çok önemlidir. Yapılışı da oldukça pratiktir. Evde canımız ne zaman çekse üşenmeden yaparım. Afiyetle de yeriz. Sütlecınızı bir de güveç kaplarında ve fırına verilmiş olarak yapın derim. Tadına doyamayacaksınız. Üstünün hafif kızarmış tadı gerçekten çok daha güzel tat katıyor. Bence bir an önce yapın.
MALZEMELERİ:
1 lt. süt
1 bardak toz şeker
Yarım bardak pirinç (kırık da olur)
3 çorba kaşığı nişasta (mısır)
2 bardak su
1 vanilya
firin sutlac
YAPILIŞI:
Öncelikle birinçlerimizi akan suyun altında güzelce yıkıyoruz. Altından temiz su akana kadar yıkamaya devam ediyoruz. Daha sonra süzülmesini sağlıyoruz.

Tencereye iki bardak su koyup, pirinçlerimizi ekliyoruz ve ocağımızı açıp, haşlanmalarını sağlıyoruz. Haşladığımız pirinçlerin üzerine ocağı kapatmadan yavaş yavaş sütü ekliyoruz ve sürekli karıştırmayı ihmal etmiyoruz.

Karışım kaynayınca şekeri ekliyoruz. Nişastamızı çeyrek bardak sütte eritiyoruz ve onu da yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz.

Kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika daha kaynatıp, altını kapatıyoruz. Altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz.

Güveç kaplarımıza sütlacımızı bölüştürüyoruz. Kaplarımızı tepsiye diziyoruz ve kapların yarısına gelecek kadar suyu tepsiye döküyoruz.

200 derecede ısıttığımız fırında sütlaçlarımızın üzeri güzelce kızarana kadar kontrollü olarak pişiriyoruz. Daha sonra fırından alıyoruz. Soğuduktan sonra servise sunuyoruz.

Fırın Sütlaç hazır. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri