Logo

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi


4 ay önce
360 kez görüntülendi

Reklamlar

Fırında Kabak Tatlısı Tarifi

Kabak kokuları pazarı ve marketleri sarmışken, güzel bir kabak tatlısı yapmaya ne dersiniz. Üstelik çok da pratik… Fırında hazırlanıyor ve tenceredeki gibi uzun süre beklemeye gerek kalmıyor. Bir kaç saat bekletmek yeterli oluyor. Üzerine tahin çok güzel yakışıyor. Tahin sevmeyenler sade veya kaymakla da tüketebilirler.

MALZEMELERİ:

2 kg. bal kabağı

2,5-3 bardak şeker

ÜZERİNE:

Tahin

Kırılmış fındık veya ceviz
firinda kabak tatlisi
YAPILIŞI:
Kabaklarımızı soyuyoruz. Ardından yıkıyoruz ve ister kare kare istersek de hafif uzunlamasına ince olarak doğruyoruz.

Fırın tepsimize diziyoruz. Üzerine şekerimizi hepsinin üzerine gelecek şekilde döküyoruz. Şeker miktarını 2,5-3 su bardağı yazdım. Neden derseniz, kimisi az şekerli seviyor, kimisi fazla şekerli o yüzden zevkinize göre ayarlayın.

Bu şekilde 3-4 saat bekletiyoruz.

Bu sürenin sonunda kendinden sulanacağını göreceksiniz.

Fırını 200 derecede ısıtıyoruz ve hiç su ilavesi yapmadan, kendi suyu ile birlikte fırına atıyoruz. Kontrollü olarak yumuşayana kadar pişiriyoruz. Çatalla hafif bastırarak, yumuşayıp, yumuşamadığını anlayabilirsiniz.

Piştikten sonra soğumasını bekliyoruz ve ardından servis tabağına alıyoruz.

Üzerlerine istediğimiz miktarda tahin döküp, kırılmış fındık veya ceviz serperek, servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri