Logo

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi


1 yıl önce
928 kez görüntülendi

Reklamlar

Fırında Kaşarlı Mantar Tarifi
Çok lezzetli ve çok pratik olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Hem atıştırmalık olarak yiyebileceğiniz, hem de ana yemeğinizin yanına garnitür olarak kullanabileceğiniz bu lezzetli mantarı ben evde sık sık yapıyorum. Özellikle çocuklarınızın çok hoşuna gideceğini söyleyebilirim. Fırında olabileceği gibi eğer imkanınız var sa ızgarada da çok güzel oluyorlar. Ya da döküm tavanız varsa oda işinizi görür. Hepinize kolay gelsin.
MALZEMELERİ:
500 gr. mantar
Kaşar peyniri
Tereyağ
Tuz
Karabiber
firinda kasarli mantar
YAPILIŞI:
Öncelikle mantarlarımızı güzelce yıkıyoruz. Kimileri yıkamayın silin diyorlar ama benim içim rahat etmiyor. Yıkadıktan sonra sap kısımlarını alıyoruz.

Saplarını aldığımız mantarları limonlu suya koyuyoruz ki kararmasınlar. Bütün mantarlarla işimiz bitince, kaşar peynirimizi rendeliyoruz.

Mantarlarımızı yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alıyoruz ve içlerine tuz ve karabiber serpip, küçük parçalar halinde tereyağı bırakıyoruz.

Fırını 180 derecede ısıtıyoruz. 15-20 dakika mantarlarımızı boş halde pişiriyoruz. Daha sonra fırından alıyoruz ve içlerine rendelediğimiz kaşardan koyuyoruz.

Kaşarlarımız eriyip, üstleri biraz kızarıncaya kadar fırında tutuyoruz ve sıcak olarak servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri