Logo

Fırında Patates Oturtma Tarifi


2 yıl önce
1.331 kez görüntülendi

Reklamlar

Fırında Patates Oturtma Tarifi
Fırın yemeklerinin içinde en sevdiğim tariflerden biri de patates oturtmadır. Gerçekten çok lezzetli bir yemektir. Ve bizim aile de sıklıkla yenir. Bazen patatesleri kızartmadan çiğden de koyuyorum. Daha yumuşak oluyor. Çocuklar daha çok seviyor. Ayrıca yemeğe davetli dostlarımıza da güzel bir pirinç pilavı ile de sunuyorum. Görüntüsü de oldukça güzel oluyor. Siz de hala yapmadıysanız, mutlaka yapın derim. Daha sonra sürekli olarak yapacaksınız.
MALZEMELERİ:
Yarım kg. dana kıyma
5 tane patates
1 tane soğan
3 tane domates
3 tane yeşil biber
Yarım demet maydanoz
Sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı salça
Tuz, karabiber
firinda patates oturtma
YAPILIŞI:
Öncelikle malzeme hazırlığı yapalım. Patateslerimizin kabuklarını soyuyoruz ve ardından yuvarlak yuvarlak doğrayıp, suyun içine atıyoruz. Domateslerimizin bir tanesinin kabuklarını soyup, küp küp doğruyoruz. Diğer iki domatesin kabuklarını soymadan yuvarlak yuvarlak doğruyoruz. Biberlerimizin bir tanesinin tohum kısımlarını alıyoruz ve onları da küçük küçük doğruyoruz. Diğer iki biberi de uzunlamasına kesip, yuvarlak domateslerin yanına alıyoruz. Maydanozumuzu incecik kıyıyoruz. Bir tavanın içine sıvıyağ koyuyoruz ardından soğanımızı atıp, kavurmaya başlıyoruz. Çok geçmeden doğradığımız biberi de ekleyip, kavurma işlemine devam ediyoruz. Daha sonra kıymamızı ekliyoruz ve güzelce tek tek kalana kadar hepsini birden kavuruyoruz. Salçasını da ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Doğradığımız domatesimizi ekleyip, devam ediyoruz. Tuzunu katıyoruz. Altını kapattıktan sonra karabiberini ve maydanozumuzu ekliyoruz. Bir kez harmanlayıp, bir kenara ayırıyoruz. Patateslerimizi başka bir tava da kızartıyoruz ve havlu kağıt üzerine çıkartıp, fazla yağlarını çektiriyoruz. Ardından patateslerimizi fırın tepsimize diziyoruz. Hazırlamış olduğumuz harcı da üzerine yayıyoruz. En üste de yuvarlak kestiğimiz domateslerimizi ve uzunlamasına kestiğimiz biberlerimizi diziyoruz. Sıcak suyunu ilave edip, biraz daha tuz ekliyoruz. harcımıza attığımız için buradaki tuzu çok az kullanalım. Bütün bu işlemler bitince 180 derecede ısıttığımız fırına atıp, pişiriyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri