Logo

Fıstıklı Kadayıf Tarifi


2 yıl önce
1.307 kez görüntülendi

Reklamlar

Fıstıklı Kadayıf Tarifi
Bu tatlı, öyle zannedildiği kadar zor bir tatlı değil. Pek tabi gelen misafirlerinize yapıp, siz de ikram edebilirsiniz. Harika bir akşam yemeği masasına koyabileceğiniz Türk mutfağına ait harika bir tatlı olacaktır. Ayrıca yiyenler de hazır mı diye soracaklardır. Sizin yaptığınızı duyduklarında da şaşırıp, hemen tarifini isteyeceklerdir. Afiyetle yemeniz dileğiyle…
MALZEMELERİ:
250 gr. eritilmiş sade yağ
1 tatlı kaşığı pekmez
Yarım kg. tel kadayıf
1 su bardağı çekilmiş Antep fıstığı
ŞERBETİ İÇİN:
2 kg. toz şeker
1 lt. su
5-6 damla limon suyu
fistikli kadayif
YAPILIŞI:
Öncelikle bir kaptayağımızın üçte birini pekmez ile karıştırıyoruz. Kadayıfı pişireceğimiz tepsimizin içine bu karışımı sürüyoruz.
Kadayıfın yarısını elimizle ovalayarak tepsimize güzelce yayıyoruz. Elimizle de bastırıyoruz. Üzerine çekilmiş Antep fıstığını eşit bir şekilde serpiyoruz. Kalan kadayıfı da elimizle ovarak tepsiye yayıyoruz. Ve tekrar bastırıyoruz. Kalan yağı kadayıfların üzerinde gezdiriyoruz. Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında kadayıf kızarana kadar yarım saat pişiriyoruz. Bu arada şerbetini hazırlayalım. Suyumuzu tencereye koyalım ve şekerini ekleyelim. Ocağın altını açalım. Karıştırarak pişirmeye başlayalım. Kaynayınca limon suyunu ekleyelim bir taşım daha kaynatıp, altını kapatalım. Pişirdiğimiz kadayıfımızı fırından alalım. Daha büyük bir tepsiye ters dödürerek çıkaralım. Birkaç dakika sonra üzerine sıcak şerbeti döndürelim. Şerbeti tamamen çekene kadar tepside soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra dilimleyerek üzerine de antep fıstığı serperek servise sunalım.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri