Logo

Fıstıklı Un Helvası Tarifi


1 yıl önce
1.189 kez görüntülendi

Reklamlar

Fıstıklı Un Helvası Tarifi
Evde canımız tatlı çektiğinde en kolay yaptığımız helvadır ve gerçekten çok lezzetli olur. Bizim evde de durumlar böyle… Özellikle de un helvası sık sık kavrulur. Evde çam fıstığı da varsa mutlaka koyarım. Gerçekten çok yakışıyor ve çok daha lezzetli oluyor. Sizlere de tavsiye ediyorum.
MALZEMELERİ:
Yarım kg. un
Yarım kg. toz şeker
250 gr. margarin
Yarım litre su veya süt
50 gr. çam fıstığı
fistikli un helvasi
YAPILIŞI:
Tenceremize margarini alıyoruz. Orta ateşi açıyoruz ve margarinimizi atıyoruz. Eridikten sonra unumuzu ekliyoruz ve sürekli karıştırarak kavurmaya başlıyoruz.

Kahverengi renk alınca fıstıklarımızı ekliyoruz ve bu şekilde de bir süre kavuruyoruz.

Yarım su bardağı kadar su ekliyoruz ve bu arada sürekli karıştırıyoruz. Ayrı bir yerde şeker ve yarım litre su veya sütümüzü karıştırıyoruz.

Hazırladığımız karışımı yavaş yavaş helvamıza ilave ediyoruz. Karıştırıyoruz ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte çekene kadar pişiriyoruz. Ara sıra karıştırmayı ihmal etmiyoruz.

Daha sonra kaşık yardımı ile şekil vererek alıp, servis tabağına koyup, servise sunuyoruz.

Fıstıklı Un Helvası hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri