Logo

Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi


5 ay önce
302 kez görüntülendi

Reklamlar

Garnitürlü Pirinç Pilavı Tarifi

Sade veya şehriyeli pirinç pilavından sıkıldıysanız sizlere çok lezzetli ve çok güzel görünümlü bir pilav tarifi veriyorum. Rengarenk oluyor. Özellikle misafir için çok uygun. Dilerseniz içine mısır koymayabilirsiniz. Ama mısır da çok güzel bir tat katıyor. Pirinçler tel tel döküyor. Mutlaka bu tarifi denemelisiniz.

MALZEMELERİ:
1,5 bardak pirinç
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı margarin
2,5 bardak sıcak su
1 kavanoz garnitür
1 küçük konserve mısır
Tuz
garniturlu pirinc pilavi
YAPILIŞI:
Öncelikle pirinçlerimizi süzgece alıyoruz ve akan suyun altında yıkıyoruz. Daha sonra bir kaba alıyoruz ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip, 15-20 dakika bekletiyoruz.

Ardından pirinçlerimizi süzüyoruz.

Tencereye margarin ve sıvı yağımızı alıyoruz. Margarin eridikten sonra pirinçleri ekliyoruz ve karıştırarak, kavuruyoruz.

Pirinçlerimiz renginden kavrulduğunu belli edecektir.

Ardından iki buçuk bardak sıcak suyu ilave ediyoruz. Tuzunu ayarlıyoruz. Ocağı en kısık konuma getirip, tencerenin kapağını kapatıyoruz.

Suyunu çekmek üzereyken, yıkayıp, süzdüğümüz garnitür ve mısırları ilave edip, karıştırıyoruz.

Suyunu iyice çekince altını kapatıyoruz. Tencere ile kapak arasına temiz bir havlu kapatıp, demlenmesi için bekliyoruz.

Ardından sıcak olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri