Logo

Gül Böreği Tarifi


6 ay önce
487 kez görüntülendi

Reklamlar

Gül Böreği Tarifi

Börekler arasında en sevdiklerimden biri de gül böreğidir. Çok lezzetli olur. Porsiyonluk olduğu için de sunumu daha kolaydır. Bu gün sizlere çok sık yaptığım, herkesin beğenerek yediği Gül Böreğinin tarifini vermek istiyorum. İçine bu tarifte olduğu gibi peynir ve maydanozlu yapabileceğiniz gibi, ıspanaklı-peynirli ya da patatesli-kıymalı da yapabilirsiniz. Hepsi birbirinden lezzetli oluyor.

MALZEMELERİ:
5-6 tane hazır yufka
İÇİNE SÜRMEK İÇİN:
1 bardak süt
Tuz
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
İÇ HARCI İÇİN:
Ufalanmış beyaz peynir veya lor peyniri
Maydanoz
ÜZERİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı sıvı yağ
gul boregi
YAPILIŞI:
İçine sürmek için, süt, sıvı yağ ve az tuzu çırpıyoruz. Tuzlu beyaz peynir kullanıyorsanız, kesinlikle tuz koymayın. Tuzsuz ve lor peyniri kullanıyorsanız, sosuna tuz ekleyin.

Bir tane yufkamızı tezgaha seriyoruz. Üzerine fırça yardımı ile hazırladığımız sostan sürüyoruz.

Bir kapta ufalanmış peynir ve ince ince kıyılmış maydanozu harmanlıyoruz.

Yufkamızı 4 üçgen parça olacak şekilde kesiyoruz. Her parçaya hazırladığımız iç harçtan serpeliyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz ve kendi etrafında döndürerek, gül şekli veriyoruz.

Tüm yufkaları bu şekilde bitiriyoruz ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.

Üzeri için, yumurta sarısı, yoğurt ve sıvı yağı çırpıyoruz. Hazırladığımız bu sosu da üzerlerine sürüyoruz.

Fırını 180 derecede ısıtıyoruz ve böreklerimizi içine atıp, kontrollü olarak üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından aldıktan sonra üzerlerine temiz bir bez örtüp, dinlendiriyoruz ve ardından servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri