Logo

Halka Tatlısı Tarifi


6 gün önce
25 kez görüntülendi

Reklamlar

Halka Tatlısı Tarifi

Genellikle bu tür tatlıları dışarıdan alıp, tüketiyoruz. Aslında evimizde de kolaylıkla yapabiliriz. Şimdi sizlere aynı dışarıda yediğiniz halka tatlıların tadında bir tarif veriyorum. Yapılışı oldukça pratik. Çıtır çıtır oluyor ve şerbetini çok güzel çekiyor.

MALZEMELERİ:
2 yumurta
2 bardak su
Yarım çorba kaşığı margarin veya tereyağı
1 çimdik tuz
2 bardak un
1 çorba kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı nişasta
ŞERBETİ:
3 bardak su
3 bardak şeker
3-4 damla limon suyu
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
halka tatlisi
YAPILIŞI:
Şerbetini yapalım ki soğusun. Tencereye su ve şekeri alıyoruz. Ocağı yakıyoruz ve karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave ediyoruz. Kısık ateşte beş dakika daha kaynatıp, altını kapatıyoruz. Ardından soğuması için kenara alıyoruz.

Gelelim hamurumuza büyük bir tavaya margarin veya tereyağını koyup, eritiyoruz. Suyu ilave ediyoruz. Bir çimdik tuz katıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra azar azar ununu katıp, karıştırıyoruz. Tahta kaşıkla iyice karıştırmaya devam ediyoruz. Hamur kıvamını alınca altını kapatıyoruz.

Ardından soğuması için bekliyoruz. İyice soğuduktan sonra ilk yumurtamızı içine kırıyoruz ve bir güzel karıştırıyoruz. Hamurumuz yumurtayı yedikten sonra ikinci yumurtayı da ilave edip, karıştırıyoruz.

Daha sonra irmik ve nişastayı ilave edip, karıştırmaya devam ediyoruz. Hamurumuz hazır olduktan sonra sıkma torbasına alıyoruz.

Kızartmak için yağımızı tavaya koyuyoruz. Yağımız soğukken hamurumuzdan halka şeklinde yağın içine sıkıyoruz. Her tarafını güzelce kızartıyoruz.

Kızaran tatlıları sıcakken, hemen soğumuş olan şerbete atıyoruz ve 2-3 dakika bekletip, alıyoruz.

Servis tabağına dizerek, servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri