Logo

Hamsi Tava Tarifi


2 yıl önce
1.139 kez görüntülendi

Reklamlar

Hamsi Tava Tarifi

Hamsi, en lezzetli olduğu dönem deniz suyunun tam soğuması ile olur. Bu dönem de Aralık ve Şubat ayları arasındadır. Kasım ortalarından sonra Karadeniz hamsisi çıkmaya başlar. O zamana kadar olan hamsi Marmara denizine aittir. Karadeniz hamsisi daha lezzetli ve daha yağlı olur çünkü deniz suyu daha soğuk olur. Tava haricinde bir çok yemeği bulunan hamsinin pilavı, pilakisi ve buğulaması muhteşem bir lezzet şölenidir.

Malzemeleri:

1 Kilogram hamsi
2 su bardağı mısır unu ( yoksa beyaz un )
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
Yeteri kadar tuz

Yapılışı : Hamsilerin kafalarını  kopararak temizleyelim. Mısır unu ile tuzu karıştıralım. Tezgahın üzerine bir gazete kağıdı serelim mısır ununu oraya dökelim. Balıkları tek tek una bulayalım. Toplu yapmayalım.

hamsi tava
Balık tavasına ay çiçek yağını alalım iyice kızdıralım ve tavaya kuyrukları ortaya gelecek şekilde sıkı sıkı dizelim. Orta ateşte balıkları kızartalım. Daha sonra normal bir tava kullanıyorsak balıkların üzerine tabak koyarak yağı bir kaseye boşaltalım ve tabak yardımı ile balıkları ters çevirelim, dikkat edelim bozmayalım dizdiğimiz hamsileri. Asla yağı süzmeden balıkları çevirmeye çalışmayın elleriniz yanar.

Daha sonra tavaya tekrar yağı boşaltalım. Kısık ateşte balıkların diğer yüzleri kızartır. Balıkların renkleri altın sarısına dönünce ocaktan alın. Afiyet Olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri