Logo

Hamsi Tava Yapılışı


1 yıl önce
526 kez görüntülendi

Reklamlar

Hamsi Tava Yapılışı

Hamsiler bol ve ucuzlamışken, güzel bir Hamsi Tava tarifi vermeden geçmek istemedim. Çok lezzetli oluyor. Kızartma olarak yapılan balıkların en lezzetlilerinden biri. Bir de mısır ununa bulandımı ortaya harika bir tat çıkıyor. Yapılışı da oldukça pratik…

MALZEMELERİ:

1 kg. hamsi

Mısır unu

Tuz

KIZARTMAK İÇİN:

Sıvı yağ

hamsi tava
YAPILIŞI:

Hamsilerimizi balıkçıdan temizleterek, alırsak çok daha kolaylık olur. Evde temizlersek de kafalarını alıyoruz ve içlerini iyice temizliyoruz.

Akan suyun altında bol bol yıkıyoruz. Bir kaba alıp, birazda suda bekletiyoruz ki kanları iyice gitsin.

Daha sonra bir kez daha akan suyun altında tutup, süzülmelerini bekliyoruz. Ardından tuzluyoruz ve ellerimizle bir güzel karıştırıyoruz.

Mısır unumuzu bir gazete kağıdına bolca koyuyoruz. Hamsilerimizi bu una buluyoruz.

Tavamızda az sıvı yağı kızdırıyoruz. Yağın iyice kızması gerekiyor. Yoksa hamsiler çok yağ çeker.

Unları üzerlerinden silkeliyoruz ve tavaya sırası ile diziyoruz. Tüm tavayı bu şekilde kaplıyoruz. Bir tarafları iyice kızardıktan sonra bir kapak yardımı ile alıp, ters çeviriyoruz ve diğer taraflarınında iyice kızarmalarını sağlıyoruz.

Ardından havlu kağıt serdiğimiz servis tabağına alıyoruz ve sıcak olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri