Logo

Hamur Kızartması Tarifi


2 yıl önce
1.679 kez görüntülendi

Reklamlar

Hamur Kızartması Tarifi
Bu lezzetli hamur kızartmalarını ben küçükken annem çok sık yapardı… Bizler de kahvaltı da içine peynir, domates koyup, zevkle yerdik. Şimdi ben de aileme çok sık yapıyorum. Ayrıca akşam üstü çaya gelen arkadaşlarıma da yapıyorum. Onlar da çok severek yiyorlar. Bazen de akşam yemeği yapmıyoruz. Bunu yapıp, kahvaltılıklarla beraber çok güzel bir akşam kahvaltısı yapıyoruz :) . Kısacası her öğünde yenebilen lezzetli atıştırmalıklar da diyebiliriz.
MALZEMELERİ:
2 tane oda sıcaklığında yumurta
1 bardak yoğurt
2 bardak un
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ
hamur kizartmasi
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurtalarımızı bir kaba kırıyoruz. Tuzu ve karbonatı ekleyerek karıştırıyoruz. Daha sonra yoğurdu da katıyoruz. Yoğurdumuz sulu olursa çok daha iyi olur. Ardından ununu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu hazırlıyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Ele yapışmayacak ama yumuşak olacak… Hazırladığımız hamuru merdane ile açıyoruz ve bir su bardağı ile kesiyoruz. Dilerseniz başka şekilli kalıplar da kullanabilirsiniz. Tavaya sıvı yağı alıyoruz ve kızdırıyoruz. Hazırladığımız hamurları nar gibi kızartıyoruz. Kızarmış hamurları havlu kağıt üzerine alıyoruz. Böylelikle fazla yağını almış oluyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri