Logo

Hasan Paşa Köftesi Tarifi


1 yıl önce
2.136 kez görüntülendi

Reklamlar

Hasan Paşa Köftesi Tarifi
Sizlere, öncelikle görüntüsüyle daha sonra da tadıyla çok hoşunuza gidecek bir köfte tarifi vermek istiyorum. Bizim evde çok seviliyor. Özellikle püreli olmasından dolayı çocuklar bayılıyor. Tam bir misafir yemeği de diyebilirim. Yanına salata ve pilav ile güzel bir menü oluşturabilirsiniz. Yapılışı da oldukça pratik. Umarım dener ve beğenirsiniz.
MALZEMELERİ:
KÖFTESİ İÇİN:
Yarım kg. dana kıyma
1 tane soğan
3 dilim bayat ekmek içi
1 tane yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
PÜRE İÇİN:
2-3 tane patates
Yarım bardak süt
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
Yarım çay bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz
SOSU İÇİN:
1 bardak sıcak su
1 çorba kaşığı salça
ÜZERLERİNE:
Kaşar peyniri rendesi
hasanpasa koftesi
YAPILIŞI:
Püre yapmak için, patateslerimizi yıkadıktan sonra tencereye alıyoruz. Su da ekleyerek, haşlanmaları için ocağımızı açıyoruz.

Köfte için, kıymamızı kabımız alıyoruz. Ardından soğanımızı soyup, rendeliyoruz. Yumurtamızı kırıyoruz. Ekmek içlerimizi robottan geçirip veya elimizle ufalayarak ilave ediyoruz. Tuz, karabiber ve kimyon ekleyerek yoğuruyoruz.

Daha sonra cevizden biraz büyük parçalar koparıyoruz ve elimizle yuvarladıktan sonra ortalarına çukur açıyoruz. Fırınımızı 190 derecede ısıtıyoruz ve köftelerimizi tepsiye dizip, fırına atıyoruz. Hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

Bu arada haşlanan patateslerimizi soyuyoruz ve doğruyoruz. Bir ezici yardımıyla güzelce eziyoruz. Bir tavaya alıyoruz. Üzerine margarin, süt, tuz ve kaşar peyniri rendesini ekleyerek, ocağın altını açıyoruz. Peynir eriyene ve tüm malzemeler iyice karışana kadar yaklaşık beş dakika karıştırarak pişirip, altını kapatıyoruz.

Köftelerimiz hafif kızardıktan sonra fırından alıyoruz ve çukur yerlerine patates püremizden koyuyoruz.

1 bardak sıcak suyun içinde salçamızı eritiyoruz. Köftelerimizin yanına hazırladığımız sosu döküyoruz. Köftelerin üzerine de kaşar peyniri rendesi serpeleyip, tekrar fırına veriyoruz.

Kaşar peynirleri eriyip, güzelce kızarana kadar pişiriyoruz ve daha sonra ocaktan alıp, sıcak olarak servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri