Logo

Havuç Tatlısı Tarifi


2 yıl önce
2.020 kez görüntülendi

Reklamlar

Havuç Tatlısı Tarifi
Sizlere çok hafif ve lezzetli bir tatlı tarifi vermek istiyorum. Üstelik yapımı da oldukça pratik. Yani canınız tatlı çektiğinde hemen yapabileceğiniz türden bir tatlı tarifi… Havucun kendine has tatlı tadını herkes bilir. Her yemeğe de çok güzel tat katar. Böyle tatlı bir sebzeden neden tatlı olmasın dedim araştırdım ve buldum. Ortaya çok güzel bir lezzet çıktı. Sunduğum kişiler severek yediler. Çocuklar da bayıldı… Ağır yemeklerden sonra da hafif bir tatlı olarak çok güzel gidiyor.
MALZEMELERİ:
500 gr. havuç
1,5 çorba kasesi şeker
1 silme tatlı kaşığı limon tuzu
2 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kasesi hindistan cevizi
havuc tatlisi
YAPILIŞI:
öncelikle havuçlarımızın kabuklarını tıraşlıyoruz. Ardından üçe veya dörde bölüp, bol suda haşlıyoruz. Havuçlarımızın haşlanma işlemi bittikten sonra süzüp, eziyoruz. Ezdiğimiz havuçların içine şekeri ve nişastayı ekliyoruz. Hepsini birlikte karıştırarak kısık ateşte 5-10 dakika kadar pişiriyoruz. Pişmeye yakın limon tuzunu ekliyoruz. Bir borcama hindistan cevizinin yarısını serpiyoruz. Muhallebi şeklini alan harcımızı üzerine yayıyoruz. Onun da üzerine kalan hindistan cevizini serpiyoruz. Daha sonra buzdolabına koyuyoruz. Soğuduktan sonra dilimleyerek servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri