Logo

Haydari Tarifi


2 yıl önce
757 kez görüntülendi

Reklamlar

Haydari Tarifi
Bu meze, en sevdiğim mezedir. Yoğurt, dereotu, sarımsak gerçekten çok yakışıyorlar. Özellikle misafir geleceği zaman da mutlaka yapar ve masamda bulundururum. Öyle ki akşamdan kaldıysa öğlen ekmeğime bile sürerim. Yapılışı oldukça pratik olan bu mezeyi mutlaka deneyin derim. Hepinize kolay gelsin ve afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
6-7 çorba kaşığı yoğurt (süzme)
Dereotu
1-2 diş sarımsak
Tuz
Kuru nane
1 dilim beyaz peynir
1 çorba kaşığı tereyağı
haydari mezesi
YAPILIŞI:
Dereotumuzu yıkadıktan sonra incecik kıyıyoruz. Ardından beyaz peynirimizi çatalla eziyoruz. Sarımsaklarımızı eziyoruz.

Küçük bir tavada tereyağını güzelce eritiyoruz. Nanemizi tereyağında kızdırıyoruz. Daha sonra ılınmasını bekliyoruz.

Yoğurdumuzu bir kaba alıp, çırpıyoruz. Ardından içine peynir, dereotu, sarımsak, tuz ve kızdırıp, ılıttığımız naneyi ilave ediyoruz. Hepsini bir güzel harmanlıyoruz.

Servis tabağına aldığımız mezemizi düzleştiriyoruz. Üzerine kıyılmış dereotu serpip, biraz da zeytinyağı gezdiriyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri