Logo

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi


1 yıl önce
1.001 kez görüntülendi

Reklamlar

Hazır Yufkadan Su Böreği Tarifi

Su böreği yapmak zahmetli bir iştir. Bu yüzden her seferinde ben yapamam deyip, geciktiririz. Yufkasını açması, ıslatması hep zahmet ister. Bu gün sizleri bu dertten kurtaracak, çok pratik ve çok da lezzetli bir Su Böreği tarifim var. Hazır yufka ile yapılıyor ve çok lezzetli oluyor. Mutlaka deneyip, aileniz ve misafirlerinize sunmalısınız.

MALZEMELERİ:
6 tane hazır yufka
2 bardak süt
4 yumurta
1 bardak su
1 bardak sıvı yağ
İÇİNE:
Beyaz peynir
Maydanoz
hazir yufkadan su boregi
YAPILIŞI:
İç harcı için beyaz peyniri çatal yardımı ile eziyoruz. Maydanozu yıkıyoruz ve ardından ince ince kıyıyoruz. Peynir ile harmanlıyoruz.

Tepsimizi yağlıyoruz ve ilk yufkamızı tepsinin kenarlarından taşırarak yayıyoruz.

Sosu için, yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Çırpma teli ile çırptıktan sonra içine süt, su ve sıvı yağı ilave edip, karıştırıyoruz.

Kalan yufklarımızı da kalın rulo yapıp, yaklaşık 7-8 cm. eninde kare olacak şekilde kesiyoruz.

Bu yaptığımız karelerin yarısını hazırladığımız harca batırarak, güzelce ıslatıyoruz ve ardından ilk yufkanın üzerine tepsiye yanyana diziyoruz.

Üzerine hazırladığımız iç harcı serpiyoruz. Diğer kalan kareleri de sos ile ıslatıp, harcın üzerine diziyoruz.

Kalan sostan biraz ayırıyoruz ve komple hepsinin üzerine gezdirerek, döküyoruz. Alttan sarkan yufkayı bu ruloların üzerine kapatıyoruz. Ayırdığımız sosu da bunun üzerine sürüyoruz.

Fırını 170 derecede ısıtıyoruz ve böreğimizi içine atıyoruz. Kontrollü olarak üzeri güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.

Ardından fırından alıyoruz. İlk sıcaklığı gidince kesip, sıcak olarak servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri