Logo

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi


2 yıl önce
1.042 kez görüntülendi

Reklamlar

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi
Hindistan cevizi, tatlılara çok yakıştığı gibi kek ve kurabiyelere de inanılmaz bir tat katıyor. Şimdiki tarifimiz bir kurabiye tarifi ve benim en sık yaptığım tariflerden biri… Yapılışı oldukça pratik… Lezzeti de çok güzel. Çay saatlerim için mutlaka tabağımda bulundururum. Misafirlerim de çok beğenir. Özellikle de çocuklarınız bu tarife bayılacaklardır. O zaman buyurun tarifimize…
MALZEMELERİ:
250 gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarin
2 tane yumurta (birinin beyazı üzeri için ayrılacak.)
1 bardak pudra şekeri
1 vanilya
1 kabartma tozu
3,5-4 bardak un
1 bardak Hindistan cevizi
hindistan cevizli kurabiye
YAPILIŞI:
Öncelikle margarinimizi karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine pudra şekerini ekleyerek güzelce ezerek yoğuruyoruz. Daha sonra bir yumurtanın tamamını, diğerinin de sarısını katıyoruz. Beyazı atmayın, üzerine süreceğiz.

Vanilya ve kabartma tozunu koyduktan sonra 4 yemek kaşığı hindisytan cevizi ilave ediyoruz. Azar azar ununu ekleyerek, yoğurmaya başlıyoruz. Ele yapışmayan kulek memesi kıvamında, yumuşak bir hamur elde edene kadar unumuzu ekleyip, yoğuruyoruz.

Hazırladığımız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve elimizle oval kurabiyelerimizi hazırlıyoruz. Hazırladığımız kurabiyeleri yumurta akına buladıktan sonra daha sonra üst tarafları olmak üzere kalan hindistan cevizimize buluyoruz.

Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz. 170 derecede ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

Süre vermek istemiyorum. Her fırın farklı pişiriyor. Kontrollü olmanızda fayda var. Üzerlerini çok kızartmayın. İlla süre isterseniz de yaklaşık 25 dakikada pişiyor.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri