Logo

Hira Tatlısı Tarifi


10 ay önce
583 kez görüntülendi

Reklamlar

Hira Tatlısı Tarifi

Evde sık sık yaptığım, hem yapılışı pratik hem de çok lezzetli bir tatlı tarifi var sırada… İrmik kullanılıyor ve çok güzel oluyor. Misafir için de çok uyun, aileniz için de… Hatta bayramlar için de bir alternatif olabilir.

MALZEMELERİ:
1 bardak irmik
1 yumurta
Yarım bardak yoğurt
Yarım bardak sıvı yağ
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
1-1,5 bardak un
ŞERBETİ İÇİN:
2 bardak şeker
2 bardak su
BULAMAK İÇİN:
İrmik
ÜZERİNE:
Hindistan cevizi
hira tatlisi
YAPILIŞI:
Yumurtamızı karıştırma kabına kırıyoruz. Üzerine yoğurt ve sıvı yağı ekleyip, çırpma teli ile karıştırıyoruz.

Ardından irmiği ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.

Kabartma tozu ve vanilyadan sonra azar azar un ekleyerek, yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşak bir kurabiye hamuru kıvamında olana kadar un ekleyip, yoğurmaya devam ediyoruz.

Ceviz kadar parçalar koparıyoruz ve elimizde yuvarlayıp, yassı tatlılarımızı hazırlıyoruz. Üzerlerini irmiğe buluyoruz.

Yağladığımız tepsiye diziyoruz. Fırını 180 derecede ısıtıyoruz. Tatlılarımızı içine atıyoruz. Kontrollü olarak üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Şerbeti için tencereye su ve şekeri alıyoruz. Ocağı yakıyoruz ve şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Şeker eridikten sonra ocağımızı kapatıyoruz.

Tatlılarımızı fırından alıyoruz. Tatlılar sıcak, şerbetimiz ılık iken tatlıların üzerine gezdirerek, döküyoruz.

Şerbeti iyice çekip, soğuduktan sonra üzerlerine hindistan cevizi serperek, servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri