Logo

Hoşran Çorbası


3 yıl önce
927 kez görüntülendi

Reklamlar

Hoşran Çorbası

Hoşranın diğer adları hoşmerik, hoşkıran. Bu ot Karadeniz sofralarında çorba, yemek olarak boy gösterir.

Malzemeleri (4 KİŞİLİK):

500 gram hoşran

1 çay bardağı kuru fasulye (haşlanmış)

2 yemek kaşığı mısır unu

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz

hoşran çorbası

Yapılışı: 1. Hoşranları bol suda yarım saat bekletin. İyice yıkayıp ince ince kıyın. Süzgüde bekletin.

2. Tencereye 5 bardak su koyun. Orta ateşte kaynatın.
3. Kaynayan suya haşlanmış fasulyeleri, tuzu, hoşranları atın.
4. Mısır ununu 1 bardak suda sulandırın. Pütürsüz bulamaç elde edin. Bulamacı bir yandan tel süzgeçten geçirerek, azar azar çorbaya katarken, öte yandan karıştırın. Çorba kıvam buluncaya kadar kısık ateşte pişirmeyi sürdürün.
5. Ayrı bir tavada diş diş doğranmış soğanı orta ateşte tereyağı ile sararıp yumuşayıncaya kadar kavurun. 1 kahve fincanı sulandırılmış salçayı ve pul biberi ekleyin. Bir taşım kaynatın. Tavadaki malzemeyi çorbaya boca edin. Sıcak sıcak servis yapın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri