Logo

Humus Tarifi


1 yıl önce
624 kez görüntülendi

Reklamlar

Humus Tarifi
Bakliyat sevenler için çok lezzetli bir meze bu… İnsan yemeğe doyamıyor. Ben özellikle misafirim olduğunda masamda bulunduruyorum. Akşamdan kalan olursa gün arasında bile ekmeğime sürüp, yiyorum. Yapılışı oldukça pratik… Nohudu zaten çok severim. Ezmesi de harika oluyor. Tahin ve sarımsak nohuda gerçekten çok yakışıyor. Özellikle kış ayna gireceğimiz şu günlerde tahin tüketimi artacağı için sizlerle şimdi paylaşmanın tam zamanı diye düşündüm.
MALZEMELERİ:
1 su bardağı nohut
Yaklaşık 1 çay bardağı tahin
1 limonun suyu (isteğe bağlı)
4 diş sarımsak
Yaklaşık 1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
humus
YAPILIŞI:
Öncelikle şunu belirtmek gerekiyor ki her bakliyat yemeğinde olduğu gibi bu lezzetli meze için de nohutarımızı bir gece önceden suya basıyoruz.

Sabah suyunu süzüyoruz. Nohutlarımızı tencereye alıyoruz. Üzerlerini iki üç parmak geçecek kadar su koyuyoruz ve ocağımızı açıyoruz.

İyice ezilecek kıvama gelene kadar haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra suyunu süzüyoruz ve iyice püre olana kadar süzgeçten ezerek geçiriyoruz. Bu işlem zor gelirse rondo da kullanabilirsiniz.

Ama süzgeç olursa çok daha iyi olur. Çünkü kabuklarını ayırmış olursunuz. Sarımsaklarımızı eziyoruz ve nohudumuza ilave ediyoruz. Kullanıyorsak limon suyunu katıyoruz.

Tahinimizi ekliyoruz. Tuzunu ve kimyonunu katıyoruz. Hepsini bir güzel harmanlıyoruz.

Servis tabağına güzelce yayıyoruz. Üzerinde zeytinyağı gezdirdikten sonra isteğe bağlı olarak, kırmızı toz biber, pul biber veya sumak serpebiliriz.

Humus hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri