Logo

Hünkar Beğendi Tarifi


2 yıl önce
990 kez görüntülendi

Reklamlar

Hünkar Beğendi Tarifi
Türk mutfağının en güzel lezzetlerinden birinin tarifini veriyorum sizlere… Ben özel günlerde ve misafirim olduğunda mutlaka bu yemeği yaparım. Şimdi de ramazan yaklaşıyor. Ramazanda da en sık tercih edilen tariflerden olduğu için tarifi vermeyi uygun gördüm. Ben dana eti kullanıyorum. Ama yiyebilenler için kuzu eti de olur. Hatta daha kolay pişer. Hepinize kolay gelsin ve afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
Yarım kg. dana veya kuzu kuşbaşı
1 tane domates
1 tane büyük boy soğan
1 yemek kaşığı salça
Su
Tuz
Karabiber
BEĞENDİSİ İÇİN:
4-5 tane patlıcan (büyük boy)
1 bardaktan biraz az süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
Tuz
Kaşar peyniri rendesi
hunkar begendi
YAPILIŞI:
Öncelikle patlıcanlarımızı ocağın üzerinde her tarafı eşit olacak şekilde közlüyoruz. Dilerseniz bu işlemi fırında da yapabilirsiniz. Közleme işlemi bittikten sonra patlıcanları torbaya koyup, ağzını kapatın ki daha kolay soğusun. Gelelim etin yapımına, Etimiz dana etiyse önceden haşlamakta fayda var. Kuzu etine gerek yok. Haşlama sırasında çok yumuşatmanıza gerek yok. Bu arada soğanımızı yemeklik doğruyoruz. Domatesimizin kabuklarını soyuyoruz ve küçük küpler halinde doğruyoruz. Tencereye sıvı yağı koyuyoruz. Ardından soğanlarımızı atıp, kavurmaya başlıyoruz. Daha sonra etlerimizi de ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Salçamızı katıyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Daha sonra domateslerimizi de ekiyoruz. Suyunu salıp, çekene kadar kavurduktan sonra sıcak su ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz. Suyu çok koymayın. Ama koyduğunuz su ile etler istediğiniz yumuşaklıkta olmaz sa sıcak su ilave ederek pişirmeye devam edebilirsiniz. Altını kapattıktan sonra karabiberini ekleyelim ve karıştıralım.
Gelelim beğendiye, patlıcanlarımızı soyup, kesme tahtası üzerinde güzelce doğrayalım. küçük küçük olsun. Daha sonra tavaya margarini koyalım ve eridikten sonra unu koyup kavurmaya başlayalım. Daha sonra patlıcanları da ekleyerek kavurmaya devam edelim. Ardından sütünü yavaş yavaş ekleyelim. Sürekli karıştıralım. Yaklaşık bir çay bardağı kaşar rendesini ekleyelim. Tuzunu da katıp, altını kapatalım.
Servis tabağına beğendimizi yayalım. Onunda üzerine etimizi koyalım. İsteğe bağlı yeşilliklerle süsleyip, servise sunalım.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri