Logo

Hünkar Beğendi


3 yıl önce
1.436 kez görüntülendi

Reklamlar

Hünkar Beğendi

Malzemeleri:- 250 gram dana kuşbaşı
- 3 Adet büyük boy patlıcan
- 1 Adet kurusoğan
- 2 Adet olgun domates
- 3 Adet sivri biber
- 1 Tatlı kaşığı domates salçası
- Su – Tuz – Ayçiçek yağı – Karabiber

Beğendi için;

- Közlenmiş patlıcan
- 2 Yemek kaşığı un
- 2 Bardak soğuk süt
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz – Karabiber – Çiçek yağı

hünkar beğendi

Yapılışı : Dana  kuşbaşı etlerimizi bir tencereye alıyoruz. Ayçiçek yağında etlerimizi bir güzel kızartıyoruz. Daha sonra içerisine kuru soğan ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Sırası ile salça ve sıcak su da ekleyerek etleri pişmeye bırakıyoruz. Pişmeye yakın sivri biber ve domatesleri de ekliyoruz ve Tuzunu, karabiberini ilave ediyoruz.

Beğendi Yapılışı: İlk önce közlenmiş patlıcanlarımızı alıyoruz bir güzel soyuyoruz. İçerisine ay çiçek yağı aldığımız unu kavuruyoruz ve içerisine patlıcanları atıyoruz. Daha sonra soğuk süt ekleyerek karıştırıyoruz. Tuzunu ve karabiberi ni ekliyoruz.

Rendelediğimiz kaşar peynirini ilave ediyoruz. Kıvamını ayarlamak isterseniz biraz sıcak su koyabiliriz. Beğendimiz hazır olunca servis tabağına alıyoruz. Ortasına hafif havuz yapalım ve buraya etleri koyalım. Üzerine maydanoz da koyarak süsleyebiliriz. Hünkar Beğendi Tarifimiz hazır. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

  1. Merve diyor ki:

    Çok nefis görünüyor

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri