Logo

İncik Kebabı Yapılışı


3 yıl önce
2.441 kez görüntülendi

Reklamlar

İncik Kebabı Yapılışı ( Beylerbeyi Usulu)
Malzemeleri: 6 parça kuzu incik
50 gram tuzsuz tereyağı
2 su bardağı sıcak su
6 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için:

2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
3 yemek kaşığı yoğurt
Karabiber
Kuru nane
Kekik

Yapılışı:Bir kap içerisine sos malzemelerini alalım ve güzelce karıştıralım. İncikleri bu sosa batıralım. Bir folyo yardımı ile sararak buzdolabında 5-6 saat kadar dinlendirelim.

Etleri genişçe bir tencere içerisinde hafif kızgın yağda çevirerek kızartın. Daha sonra üzerine sıcak su ekleyin. Su kaynadıktan sonra ateşi kısalım ve iki saat kadar etlerin yumuşamasını bekleyelim. Daha sonra servis tabağına alarak servis edelim. Şef’imiz yanına patates, pilav veya haşlanmış sebze tavsiye etmektedir. Afiyet olsun.

incik kebabı

Farklı bir İncik Kebabı Tarifi ( fırında )

Malzemeleri: Kişi başına bir incik
Patates
Karabiber
Tuz

Yapılışı: İncikleri yıkayarak tuz ve karabiberle ovuyoruz. Daha sonra biraz ellerinizle limon sürün. Fırın torbasına az un serpin. Etleri içerisine yan yana dizin. Patatesleri bütün olarak ister kabuklu ister kabuksuz içerisine koyun. İçine bir iki kahve fincanı su koyun. Torbayı güzelce kapatın. 1 saat kadar fırında pişirin.

Fırın sıcaklığının 180 derece olması yeterli. İncikler piştikten sonra 10 dakika kadar da üzerlerinin kızarmasını sağlayın. Daha sonra kemiklerine folyo sararak servis tabağına alın.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri