Logo

İrmik Helvası Tarifi


2 yıl önce
762 kez görüntülendi

Reklamlar

İrmik Helvası Tarifi
Helva Türk milleti için önemli bir tatlıdır. Özel günlerde ilk akla gelen tatlı helvadır. Düğünlerde, ölümlerde… kısacası mutlu günde de üzüntülü günde de yapılır. Bizim evde özel günlere bile gerek yok. Çünkü çok seviyoruz. Ne zaman canımız tatlı çekse önce helva kavururum. Hem yapılışı pratik, hem de çok lezzetli. Sizlerle de paylaşmak istedim. Hepinize kolay gelsin. Afiyet olsun.
MALZEMELERİ:
2 bardak irmik
1 bardak sıvı yağ
2-2,5 bardak şeker
3,5 bardak su
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
irmik helvasi
YAPILIŞI:
Tenceremize yağımızı alıyoruz. Fıstıklarımızı atıp, biraz kavuruyoruz. Ardından irmiğimizi de atıyoruz. İkisini birden sürekli karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz.

İrmiğimiz renk değiştirip, koyulaşınca üç buçuk bardak su ilave ediyoruz. Daha sonra şekerli seviyorsak 2,5 bardak az şekerli seviyorsak 2 bardak şekerini de ilave ediyoruz.

Kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe alıyoruz. Arada sırada karıştırarak suyunu çektiriyoruz.

Suyunu çekince altını kapatıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. Dinlenmesi için bir süre bekledikten sonra ister ılık istersek de soğuk olarak servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri