Logo

İrmikli Tatlı Tarifi


2 yıl önce
1.339 kez görüntülendi

Reklamlar

İrmikli Tatlı Tarifi
Evde canımız şerbetli tatlı çektiğinde yaptığım tatlıdır bu. Dışarıdan hazır almak yerine malzemeler varsa hemen yaparım. Çok lezzetli olur. Biz ailece severiz. Hatta yemekli misafirim olduğunda da bu tatlıyı çok sık yapmışlığım vardır. Yapılışı oldukça pratik olan bu lezzetli tatlıyı bence en yakın zamanda denemelisiniz.
MALZEMELERİ:
1 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı un
2,5 çay bardağı İrmik
1 kabartma tozu
ŞERBETİ:
2,5 bardak su
2,5 bardak şeker
2-3 damla limon suyu
irmikli tatli
YAPILIŞI:
Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Şekerimizi ve suyumuzu tencereye alıyoruz. Daha sonra ocağımızı açıyoruz ve sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra limon suyunu damlatıyoruz. İki üç dakika daha kaynatıp, altını kapatıyoruz ve ılınması için bir kenara alıyoruz.

Karıştırma kabına yoğurt, yumurta ve sıvı yağı alıp, güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra kabartma tozu ve irmiği ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.

Unumuzu azar azar ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz ve elimizle yuvarlayarak yassı şekil yapıyoruz.

Fırın tepsimize diziyoruz. Fırınımızı 170 derecede ısıtıyoruz. Tatlılarımızı atıyoruz ve kontrollü olarak kızarana kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkınca sıcakken, ılık şerbeti üzerine gezdirerek döküyoruz.

Şerbeti iyice çekip, soğuduktan sonra servise sunabiliriz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri