Logo

Islak Kek Tarifi


1 yıl önce
960 kez görüntülendi

Reklamlar

Islak Kek Tarifi
Evde en sık yaptığım keklerden biri bu lezzetli ıslak kektir. Özellikle çocuklar çok seviyorlar. Dışarıdan hazır alınmış kekleri yedirmektense evde kendi yaptığım kekleri yemeleri daha iyi oluyor. Çay saatleri ve hanımlar arası günler için de çok uygun bir kek. İkram ettiğim herkes de severek yiyor. Umarım sizler de yapar ve beğenirsiniz.
MALZEMELERİ:
4 tane yumurta
2 bardak süt
2 bardak şeker
1 bardak sıvı yağ
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
2 bardak un
ÜZERİNE:
Hindistan cevizi
islak kek
YAPILIŞI:
Yumurtalarımızı karıştırma kabına kırdıktan sonra şekerimizi ekliyoruz ve mikserin en hızlı derecesinde iyice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.

Daha sonra sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Ardından vanilya ve kakaoyu da ilave ediyoruz. İyice çırptıktan sonra bir buçuk bardak kadarını ayırıyoruz.

Kalanının içine kabartma tozu ve unu eleyerek ekliyoruz. Bu aşamada tahta kaşıkla karıştırmanız kabarması açısından daha iyi olacaktır.

İyice karıştırdıktan sonra kare borcamımızı yağlıyoruz ve unlu harcımızı içine döküp, sallayarak heryere yayılmasını sağlıyoruz.

Kekimizi fırına atıyoruz ve 175 dereceye ayarlayıp, kontrollü olarak pişiriyoruz. Süre vermek istemiyorum. Çünkü her fırın farklı pişiriyor. İlk 15 dakika fırın kapağını açmayın. Daha sonra kontrollü pişirin.

Fırından aldıktan sonra sıcakken bir çatal yardımıyla 8-10 yerinden delikler açıyoruz. Ardından ayırdığımız karışımı bir kez daha karıştırıp, sıcak kekin üzerine döküyoruz.

Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpeliyoruz ve dilimleyerek servise sunuyoruz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri