Logo

Islak Kurabiye Tarifi


10 ay önce
645 kez görüntülendi

Reklamlar

Islak Kurabiye Tarifi

Son zamanlarda herkesin favorisi olan, çok lezzetli bir kurabiye tarifi veriyorum sizlere… Yumuşacık oluyor. Tatlı kıvamında ve görüntüsü de harika… Çay saatleriniz için klasik kurabiyelerden sıkıldıysanız, mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Bu tarifi tadan herkes çok seviyor. Sizlerin de favorisi olacak diye düşünüyorum.

MALZEMELERİ:
1 tane yumurta
150 r. oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5-3 bardak un
ŞERBETİ İÇİN:
1 bardak su
1 bardak toz şeker
ÜZERİNE:
Hindistan cevizi
islak kurabiye
YAPILIŞI:
Şerbeti için tencereye su ve şekeri koyuyoruz. Karıştırarak, on dakika kadar kaynatıp, altını kapatıyoruz.

Hamuru için oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan margarini karıştırma kabına alıyoruz. Sıvı yağ ve şekeri ilave edip, güzelce karıştırıyoruz. Krema kıvamına gelmesi iyi olacaktır.

Daha sonra yumurtayı da ilave ederek, karıştırmaya devam ediyoruz.

Kakao, vanilya ve kabartma tozunu da katıp, karıştırıyoruz.

Unu azar azar ekleyerek, yoğurmaya başlıyoruz. Yumuşak, kulak memesi kıvamında ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar un ekleyip, yoğurmaya devam ediyoruz.

Fırın tepsimizi yağlıyoruz. Hamurumuzdan parçalar koparıyoruz ve elimizde yuvarlayarak, kurabiyelerimizi hazırlayıp, tepsiye diziyoruz.

Fırını 175 dereceye ayarlıyoruz. Kontrollü olarak pişiriyoruz. Çabuk pişen bir kurabiye yaklaşık 15-18 dakika da pişiyor. Ama süreye çok bağlı kalmayın. Çünkü her fırın farklı zamanlarda pişirebiliyor. Bu yüzden mutlaka kontrollü olun.

Kurabiyelerimiz piştikten sonra fırından alıyoruz. İlk sıcaklıkları çıkınca da ılınmış olan şerbete batırıp, çıkarıyoruz ve servis tabağına diziyoruz.

Üzerlerine Hindistan cevizi serperek, servise sunuyoruz.

Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri