Logo

Ispanak Yemeği Tarifi


1 yıl önce
997 kez görüntülendi

Reklamlar

Ispanak Yemeği Tarifi
Ispanak, vücut için oldukça faydalı bir sebze… O yüzden mevsiminde sık sık tüketmek gerekiyor. Özellikle de çocuklara yedirilmeli… Kıymalısı da yapılsa da ben en çok bu şekilde pirinçli yapıyorum. Sarımsaklı yoğurt ile çok güzel oluyor. Sizler de mutlaka bu tarifi denemelisiniz.
MALZEMELERİ:
1 kg. ıspanak
Yarım çay bardağından biraz fazla pirinç
1 tane soğan
1 çorba kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz
Pul biber
ispanak yemegi
YAPILIŞI:
Öncelikle ıspanaklarımızı köklerinden ayıklıyoruz. Daha sonra doğruyoruz. Ardından birkaç kere akan suyun altında yıkıyoruz. Daha iyi temizlenmeleri için sirkeli suda yarım saat kadar bekletiyoruz.

Ardından tekrardan birkaç kere akan suyun altında yıkayıp, tenceremize koyuyoruz. Tenceremizi ocağa alıyoruz. Ispanaklarımızı haşlıyoruz. Çok fazla yumuşatmanıza gerek yok. Çünkü yemeği yaparken de pişecekler. Çok da diri bırakmayın tabiki. Ayriyetten su koymuyoruz. Kendi suyu ile yumuşayacak.

Daha sonra ıspankalarımızı süzüyoruz. Soğanımızı soyuyoruz. Ardından yemeklik doğruyoruz. Tencereye sıvı yağımızı koyuyoruz ve soğanımızı atıp, kavurmaya başlıyoruz. Birkaç dakika sonra salçamızı ilave ediyoruz ve onun da kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

Daha sonra ıspanaklarımızı ilave ediyoruz. Birkaç dakika kavurduktan sonra ıspanaklarımızın üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ediyoruz. Su kaynadıktan sonra yıkanmış pirinçleri katıyoruz. Tuz ve pul biberini de ekleyip, orta ateşte pirinç ve ıspanaklarımız yumuşayana kadar pişiriyoruz. Gerekirse biraz daha su ekleyebilirsiniz.

Piştikten sonra tabağa alıyoruz ve üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, servise sunuyoruz.

Ispanak Yemeği hazır. Afiyet olsun…

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri