Logo

Ispanaklı Boşnak Böreği


3 yıl önce
1.443 kez görüntülendi

Reklamlar

Ispanaklı Boşnak Böreği
Malzemeleri:

Hamuru İçin:

6 su bardağı elenmiş un

1 yemek kaşığı tuz

1 yemek kaşığı ay çiçek yağı

Alabildiğince ılık su

1 paket margarin

İçi İçin:

1 kilogram ıspanak

200 gram kıyma

1 adet kuru soğan

Yeterince tuz, karabiber
Kırmızı pul biber
Ayçiçek yağı

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı

ıspanaklı boşnak böreği

Yapılışı: Bir derin kap alıyoruz. İçerisine unu eliyoruz. Daha sonra tuzu ekliyoruz. Ilık su ve ay çiçek yağını ekleyerek kıvam almasını sağlıyoruz. Kulak memesi kıvamına geldikten sonra yoğurtma işlemini bitiriyoruz. Daha sonra 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.

Hamuru dinlendirdikten sonra yumruk büyüklüğünde bezeler yapıyoruz. Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açıyoruz.  Margarini eriterek hamurların üzerlerine sürüyoruz. Ellerimizle hamuru daha çok açarak inceltiyoruz. Karşılıklı iki kenarı ortaya doğru katlıyoruz.

İçi için ise, ince doğradığımız kuru soğanları ay çiçek yağında hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı ekliyoruz. Tuz, karabiber, kırmızı pul biberi de ekleyerek hafifçe kavuruyoruz. Ispanakları haşlayarak ince bir şekilde doğruyoruz kıymanın içerisine koyarak kavuruyoruz.

Hamurların katlanan kısımlarına iç koyularak, iki taraftan ortaya doğru rulo şeklinde sarıyoruz. Daha sonra ruloları bıçakla ortadan ikiye ayırıyoruz. Hazırladığımız bütün hamurlara aynı işlemi tekrarlıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. İsterseniz kalan margarini de yumurta ile birlikte sürebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak çörek otu serperek Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Close
Yukarı Çık yemek tarifleri